Quantcast
Channel: Line Frøslev
Viewing all 69 articles
Browse latest View live

Mig og min skygge

$
0
0
På billedskolens yngstehold ved de nu alt om slagskygger. Jeg tror, at hvis man vækker mine små elever midt om natten, og spørger dem hvad den skygge som en ting eller en person kaster hedder, mumler de "slagskygge". Vi har sagt ordet mange, mange gange mens børnene legede med deres egne skygger foran overheadprojektoren i et helt mørklagt billedkunstlokale. (Bare det i sig selv er jo en fest). Tæt på væggen: Lille, skarp slagskygge. Langt fra væggen: Stor, ulden slagskygge. Forskellige slagskygger alt efter hvor lyset kommer fra osv.osv. Det var sjovt. Og meget lærerigt.



Bagefter skulle børnene selvfølgelig lave et billede af noget med en slagskygge. Opgaven lød sådan her:

  • Tegn et barn, fx dig selv. Farv med Neocolor 1
  • Klip tegningen ud
  • Brug den som skabelon og tegn en "tvilling" på sort kardus. Klip den ud. 
  • Sæt de to tegninger op på et stykke papir - forskudt, så du kan se slagskyggen. 

Men i billedskolen er et stykke papir jo ikke bare et stykke papir, så ugen inden, havde det handlet om farvelære. Efter at have tryllet med mælk, flydende akvarel og sulfo (se et ældre indlæg på min blog: http://linefroeslev.blogspot.dk/2011/10/farvelreleg-i.html ), fik børnene rød, gul og blå flydende akvarel og et stort ark akvarelpapir. Og så  gik det ud på at blande så mange forskellige farver af de tre grundfarver som muligt. Vi havde nogle fine samtaler om farvelære undervejs, og børnene gjorde sig erfariner med valeur, nuance osv. Børnene malede de små firkanter, som de havde tegnet på deres papir i mange, mange farver. Firkanterne blev klippet ud og brugt til at lave fine moasikrammer af, da vi monterede "skyggebillederne". Vi brugte rispapir i grønne/gule nuancer som baggrund, og har aftalt, at hvert lille billede derud over skal klæbes op på sort kardus for at fremhæve den sorte slagskygge. 

.   



Kan man male med en ballon?

$
0
0
... Selvfølgelig kan man det! Og i særdeleshed, når man er mellem 3 og 5 år og går i børnehave. Uglerne her er malet på skiver af træstammer, som er et levn fra billedskolens store forårsudstilling, hvor plankerne blev brugt til at præsentere malerier på. Efter udstillingen savede min søde mand træet op til brænde. Men da jeg så de skønne stykker i brændeskuret, satte det jo min fantasi i gang... Så nu må vi finde noget andet at holde os varme på til vinter.

Sådan kan I gøre: 

  • Akrylmaling op i en paptallerken
  • En oppustet ballon, ca. 15 cm. i diameter. Vælg store balloner, så de bevarer en god elasticitet, når de bliver pustet op. Ellers risikerer I at få blå fregner, når ballonen springer :-)
  • Dyp ballonen i malingen og brug dem til at stemple farve på træet med. Der skal godt med maling på ballonen 
  • Dup øjne på med et skumstempel, når kroppen er tør. Pupiller kan laves med enden af skumstemplet, når den hvide maling er tør 
  • Ben og "toppjusk" kan stemples på med fx en kile fra et malerlærred eller en anden aflang dims. 
  • Næb kan klippes i karton eller mosgummi eller stemples på med et lille hjemmelavet stempel af køkkensvamp eller liggeunderlag 

    Det er sjovt for de små at stemple med ballon, og jeg kan varmt anbefale, at de får lov til at give den gas på et stort stykke papir inden uglebilledet laves, så de kan stemple igennem, for det er jo det, der er det sjove.  



    Assemblage

    $
    0
    0
    ... Hedder det med et fint ord, når man gør billedfladen rumlig ved at tilføje tredimensionale genstande. Men den forklaring gemte jeg nu lige, da jeg sammen med 48 børnehavebørn lavede disse skønne små "mosaik-brikker". Se her i et tidligere blogindlæg hvordan du kan gøre http://linefroeslev.blogspot.dk/2013/08/mosaik-i-beton.html

    Jeg kan varmt anbefale projektet til børnehavebørn. Børnene havde hver en lille pose ting med hjemmefra, som de ville bruge i mosaikken. Vi arbejdede i små grupper på 4-5 børn, så hvert enkelt barn fik god tid til at fortælle om de forskellige ting han eller hun havde med, og komponere den lille billedflade. Det gav børnene et stort ejerskab i forhold til det færdige resultat, og de var hver især meget optaget af hele prosessen. Lige fra æskefoldningen over blandingen af fliseklæb med min mands boremaskine til selve skabelsen af den lille billedfortælling. Også mens de små fliser blev monteret i rio-net og hængt op, fulgte børnene med, og da det færdige værk endelig hang på børnehavens gavl, blev det et samlingssted, hvor børnene gik på opdagelse i hinandens mosaikker og snakkede om alle de små ting, som har betydning for dem.  







    Trylletræet

    $
    0
    0
    Hvad er en legeplads uden et trylletræ? Et træ, som man kan sætte sig under og ønske alt mellem himmel og jord. Et træ, hvor der bor blå bamser med vinger, glimmer og følehorn eller grønne dukker med turkisfarvet hår og perleøjne på maven. Et træ, som spiller den dejligste musik med bjælder som vinden puster til, og som glimter og stråler når solen leger med de fine perler, som hænger som istapper ned fra grenene. Et træ, som man måske skifter farve, hvis man kravler op i???


                              



    Sådan kan I gøre:

    • Find sammen med børnene et godt træ, som kan fortrylles. Måske er der et gammelt træ, som skal fældes, som I kan få lov til at beskære voldsomt, så det bliver helt skulpturelt? 
    • Lad børnene tage aflagte bamser og dukker med og mal dem med akrylmaling (fx Art Acrylic fra AV Form eller Galeria). Når jeg laver sådan et projekt med børn, vælger jeg altid på forhånd (eller sammen med børnene) en farveskala som ligger mellem to grundfarver. Fx blåt og gult. Så slipper man for at alt ender med at blive brunt. Jeg blander fx 6 farver, som børnene kan vælge imellem - og deriblandt er der også pastelfarver, altså farver, der er lysnet med hvid
    • Dagen efter at I har malet dyrene, kan de dekoreres med alt hvad I kan komme i tanker om: Fx perler, glimmer, skumbogstaver, knapper, mosgummivinger, som børnene selv klipper, knapper, stofblomster, små bitte plastikdyr, småskrot, fjer osv.osv. Jeg bruger limpistol og evt. hæfteklammepistol. Børnene viser mig hvor tingene skal sidde, og jeg betjener de "farlige maskiner". Hvis det er større børn, kan de sagtens selv styre en lavtemperaturlimpistol   
    • Dyr og dukker monteres med fx neongrøn murersmor og flytter ind i træet. Husk at sige en trylleremse, mens dyret hænges op!!     
    • De lange perlekæder med en bjælde i enden er lavet på ståltråd og bare viklet godt omkring grenene. 

    Rigtig god fornøjelse!


    Posekunst

    $
    0
    0
    Her er Valdemar i to udgaver. Dagens opgave i billedskolen lød: Hvad kan du få ud af en brun papirspose? Hold øje med bloggen - der kommer flere poser.


    Skrigebilleder

    $
    0
    0

    Det her var altså rigtig sjovt. Og en lille smule skræmmende... Skrigebilleder. Eller som min søde billedskolekollega, Annitta Krogsgaard, kalder dem: Hårrejsende billeder. Egentlig har vi idéen fra Pinterest (jeg anbefaler... men pas på - det er SÅ meget en bolsjekrukke, at man pludselig har brugt meget længere tid end man havde tænkt sig...).
    Nå, men indledningsvis fortalte Annitta om Edvard Munchs "Skriget". Og derefter viste hun en række andre billeder af folk der skriger. Nogle skreg af fryd, andre af glæde, overraskelse eller rædsel... Og så var der historien om Annittas mand, som skreg over vasketøjsbunken...
    Jeg viste på tavlen hvordan man kan tegne et ansigt ("ægget" med krydset, der markerer øjnenes placering midt i ansigtet), og viste derefter hvordan proportionerne ændrer sig, når man bøjer nakken lidt bagover og skriger (munden fylder, næses ses lidt nedefra, og øjnene rykker højere op i ansigtet og "formes" lidt af kinderne osv.). Og så gik det løs sådan her:
    • Tegn ansigtet (uden hår!) og evt. skulderparti op med blyant på A3 akvarelpapir
    • Farv det med Caran d Àche Neocolor I. 
    • Læg dråber af flydende akvarel i "hårgrænsen"
    • Pust til akvareldråberne med et sugerør
    • Bliv ved til håret er som du vil have det. Det er flot og lærerigt at bruge forskellige farver og se hvordan de agerer, når de blander sig. 
    • Nogle af figurerne fik også hår under armene :-)

    Et lille tip: Det er smart at "samle" de bittesmå portioner flydende akvarel op til børnene med et sugerør, som du stikker ned i flasken, og sætter fingeren på, så det lukker til, så du kan løfte få dråber akvarel op ad gangen. 

    Rigtig god fornøjelse!






    Kæmpe-edderkoppespind

    $
    0
    0
    Det er laaaang tid siden anemonerne blomstrede i skovbunden og bøgebladene var lysegrønne... Men jeg tænker, at den her idé er mindst ligeså aktuel her i efteråret - og op til halloween: Et kæmpestort edderkoppespind spændt ud mellem træstammerne i skoven eller haven. Spindet her er lavet af et par af mine store billedskolepiger i foråret. De brugte det meste af en rulle pinkfarvet murersnor, og diameteren er ca. 2 1/2 meter. Landart på en ny måde. Måske en idé til efterårsferiens skovture? ( ...Og hvordan mon egentlig den der kæmpestore edderkop som spandt det lyserøde spind ville have set ud?)

    Tingatinga

    $
    0
    0

    Tingatinga er en farvestrålende afrikansk malestil, opkaldt efter retningens mester, den gamle Edward Said Tingatinga fra Dar Es Salam i Tanzania. Edward begyndte at male de kulørte billeder i 1968 og videreudvilkede stilen frem til sin død kun 4 år senere. Efter hans død, arbejdede unge afrikanske kunstnere videre med malestilen, som nu har bredt sig til nabolandene.

    Oprindeligt malede man billederne på hård masonit med cykellak i mange lag, og de små formater, man arbejdede i, egnede sig godt som "kuffertkunst" og blev solgt til turisterne. Da mine elever i billedskolen skulle i gang, valgte jeg at bruge en god akrylmaling. Du kan se resultatet her over. Billederne måler hver især 24x24 cm og er malet på almindeligt lærred. MDF havde også været et oplagt valg.

    Motivverdenen er selvfølgelig afrikansk: Først og fremmest The Big Five ( elefant, bøffel, løve, næsehorn og leopard), men også andre af Afrikas vilde dyr og ikke mindst planter. Der arbejdes ofte med en synlig konturstreg, og prikker indgår som et dekorativt element i billederne. Tingatinga bliver i visse kredse beskyldt for at være kitch, så vi havde en god snak om det begreb på holdet inden eleverne gik i gang. Kunst eller kitch? Jeg synes det er LÆKKERT!

    Sådan kan du gøre:

    • Se på Tingatingabilleder og billeder af Afrikas vilde dyr 
    • Mal bunden og kanterne på lærred/plade med akrylmaling. Brug svamp eller pensel
    • Når bunden er helt tør, kan du tegne dit dyr op med tavlekridt. Overvej om der skal være træer ell. lign. bag dyret. Det smarte ved tavlekridt er, at du kan "viske ud" med en fugtig klud, hvis kompositionen ikke blev som du ville have den.
    • Mal motivet og lad det tørre (brug evt. hårtørrer) 
    • Tegn konturstreger med Poscatusch
    • Dekorer med små blomster eller prikker. Du kan lave fine prikker med enden af et grillspyd eller en blomsterpind 

    God fornøjelse!

    Article 16

    $
    0
    0
    Tryllestave

    De her tryllestave har tryllet både drager, løver og skove af slik frem. Vi lavede dem i en børnehave, hvor jeg var ude som huskunstner. Kunstprojektet hed "Det fortryllede landskab", og det handlede om, med børnekunst, at forvandle legepladsen til et fortryllet landskab. Gennem forløbet ønskede vi bl.a. at styrke børnenes fantasi og evne til at tænke ud af boksen, og ikke mindst at lade børnene opleve hvad det gør ved et sted, når der tilføjes et lille kunstværk. Men første skridt var, at hvert barn skulle lave en tryllestav.

    Stavene er lavet af hasselgrene, som vi til at begynde med malede hvide. Da de var tørre, malede børnene på dem med akrylmaling i flotte farver. Der blev drysset med glimmer og lavet håndtag af gaffatape, som man  kan få i både pink (jubiii) og grå. Der blev trukket fine perler på bonzaitråd, som blev surret rundt om stavene og gjort fast med en klat lim, og der blev pyntet med fjer. Så skulle der læres trylleremser og findes på navne til stavene - ligesom i Harry Potterbøgerne. Og vupti: Tryllestave til hele børnehaven. Jeg tror faktisk også jeg vil lave én til mig selv en dag...    




    Doodle og flydende akvarel

    $
    0
    0




    De her små doodlede fugle har inspireret mine elever i billedskolen overraskende meget. Det var egentlig et lille projekt, som jeg havde kørende som "buffer", men det viste sig at sætte gang i en hel lavine af doodlerier hos pigerne. Efter et halvt år doodler de stadig! Jeg har endda snakket med en børnehavepædagog, som efter at have set mine elevers udstilling, har lavet tilsvarende billeder med de ældste børn i sin børnehave - selvfølgelig i en lidt enklere udgave. Så nu skal I selvfølgelig også have idéen: 

    • Farv et stykke akvarelpapir med flydende akvarel. Fråds med farven, så farverne flyder ud og løber sammen. Her har jeg brugt gule og grønne nuancer. Det er en god idé at holde sig inden for spektret mellem to primærfarver eller nabofarver i farvecirklen. Så ender det hele ikke med at blive brunt  
    • Drys groft køkkensalt på papiret mens farven stadig er meget våd. Læg det til tørre. Saltkrystallerne samler og opsuger farven, så der opstår de fineste mønstre 
    • Tegn omridset af en sjov, skør eller sød fugl på et stykke hvidt tegnepapir. Tegn evt. omridset med blyant, men træk konturstregen op med sort tusch 
    • Fyld fuglen med doodlerier. Brug sorte sprittuscher. Læg gerne inspirationsmateriale frem - der findes masser af doodlemønste på nettet. Denne fugl er blot et hurtigt eksempel - jo mere tid man bruger på at doodle, jo flottere bliver fuglen selvfølgelig
    • Klip fuglen ud. Det er flot at klippe et par millimeter fra den sorte konturstreg, så fuglen får en smal hvid kant 
    • Når det akvarelmalede papir og saltet er tørt, drysses saltet af og fuglen limes på. Montér billedet på sort karton 

      God fornøjelse! Men pas på: Det er en lille smule vanedannende at doodle :-)








      Troldetræet

      $
      0
      0
      Hvem mon bor i det her træ? Den enkle udsmykning af træet på legepladsen er en lille gave til børnene i en børnehave, hvor jeg var ude som huskunstner. Og lur mig om ikke den er med til at sætte nye lege og fortællinger i gang.

      Englefryd

      $
      0
      0
      Jeg bliver aldrig træt af engle. Så mine egne små, hjemmelavede engle får lov til at sidde i mit atelier og følge med året rundt. Og jeg er næsten sikker på, at min fantasi blomstrer lidt mere, når de sidder og kigger med mens jeg arbejder med pensler og farver.
      I eftermiddags holdt jeg engleværksted for 21 børn og voksne i Hørning. Se en håndfuld af de skønne engle herunder, og følg linket til et tidligere blogindlæg, hvor jeg trin for trin viser hvordan du selv kan lave de små, bevingede væsener: http://linefroeslev.blogspot.dk/2011/12/lav-en-engel.html .
      Hvis du klikker ind her, kan du se endnu flere englebasser: http://linefroeslev.blogspot.dk/2012/12/englebasser-i-trad-og-tape.html

      Rigtig god fornøjelse!








       

      Bogskulpturer

      $
      0
      0

      Når jeg formulerer opgaver til mine elever i billedskolen, veksler jeg mellem at tage udgangspunkt i noget indholdsmæssigt og noget formmæssigt. I dette tilfælde gik opgaven ud på at skabe en fortælling ud fra et på forhånd givet materiale - nemlig en gammel bog. Hvordan pigerne på ældsteholdet (6.-9. klasse) ville løse opgaven - og hvilken historie de ville fortælle, var helt op til dem selv. Jeg lod pigerne få fred til at arbejde, og stod klar i kulissen som sparringspartner og vejleder.

      Som optakt til opgaven, viste jeg eleverne billeder af forskellige kunstneres værker lavet af bøger. Du kan finde masser af inspiration på fx http://www.pinterest.com/. Jeg har selv en profil på Pinterest, og for mig er det et genialt sted at samle alle de gode idéer jeg finder rundt omkring. Hvis du vil besøge mine boards kan du søge på mit navn i Pinterest.

      Her kan du se nogle af de smukke, stærke og meget forskellige værker, der kom ud af vores projekt, som strakte sig over ca. 4 undervisningsgange.









      Huskunstnerkunstnerhuset: Spisestue

      $
      0
      0
      På Hinnerup bibliotek sidder en mand, som hedder Frederik Schøler. Han har en skøn, skæv tankegang og er en ambitiøs kulturformidler. For lang, lang tid siden snakkede vi om huskunstnerordningen, og så begyndte hans krøllede hjerne at boble. Inden længe ringede han til mig og foreslog at vi sammen skulle lave et storstilet kunstprojekt for børn. Et projekt, som Favrskovbibliotekerne nu kan realisere med støtte fra Statens Kunstråds Huskunstnerordning. Projektet har fået det mundrette navn: HUSKUNSTNERKUNSTNERHUSET.

      Projektets digitale omdrejningspunkt er hjemmesiden http://www.huskunstnerkunstnerhuset.dk/. På forsiden kan du se min tegning af Huskunstnerkunstnerhuset.

      Idéen er, kort fortalt, at Favrskovbibliotekerne og jeg gennem 8 workshops inviterer kommunens børn og unge indenfor i Huskunstnerkunstnerhuset, hvor rummenes navne tages på ordet. Helt bogstaveligt. Spisestuen kan spises. WCét (watercloset = vandskab) er skabe, der trylles om til undersøiske verdener og samtalekøkkenet bliver talende! På projektets hjemmeside ligger der planskitser over huset, og efterhånden som de forskellige workshops afvikles, lægges fotos af både processer og produkter ind i de forskellige rum.

      I går afholdt vi den første workshop: SPISESTUEN. 14 børn i alderen 7-12 kastede sig over rødbeder, riskiks, margarine, marshmallows og meget, meget mere og skabte den mest delikate spisestue. Og ingen gik sultne hjem!

      Margarinemand i margarinestol med margarine-mac book
       
      Rødbedereol

      Æbleand i tortilla-bassin

      Salami-slumretæppe, rødbedebrændeovn og margarinemisser

      Majsbaby med marshmallow-bil. Fjernstyret!

      Lænestol og læselampe

      Fladskærms TV med pausefisk

      Sliksofa med knækbrødshynder

      Verdens blødeste lænestol. Den havde jeg brug for efter workshoppen!



      Fuglemaske

      $
      0
      0
      Da jeg den anden dag forberedte den næste workshop i huskunstnerkunstnerhuset.dk , Svalegangen,
      gik jeg helt amok i glimmer, ponponer og palietter. Idéen med workshoppen er at børnene skal lave farvestrålende fuglemasker, som får enhver svale til at drømme om lånte fjer. Og der skete vist det, da jeg kom i gang med at lave min model, at jeg  fik det lidt som en lille pige i en slikbutik. Jeg ville have det hele og helst på én gang. Så jeg lagde alle forestillinger om minimalisme og god smag på hylden, og gav den fuld skrue med alle de glitrende ting, som ville få de tre dragqueens i Ørkendronningen Pricilla til at sukke længselsfuldt. Sikke en fest det var!

      Jeg startede med at male en plastikmaske fra AV Form sort med tavlelak. Mens den tørrede, klippede jeg forskellige former i tyndt liggeunderlag, som jeg malede med perlemorsmaling. Se evt. på AV Forms hjemmeside hvordan man kan bruge liggeunderlag til masker: http://www.avformshop.dk/ide-og-inspiration/14009-masker-af-liggeunderlag

      De tørre stykker liggeunderlag blev limet på masken med limpistol, og så kastede jeg mig frådende over plastikmoasik, palietter, fjer, effektliner og dryssede til sidst guldglimmer på næbbet, som også er klippet i liggeunderlag og limet på med limpistol. Nu venter jeg bare på at blive inviteret til maskebal.

      Måske er der nogle af jer, som kan bruge idéen her op til fastelavn?



      Ugly Dolls

      $
      0
      0

      En lørdag i januar inviterede vi i Favrskovs Billedskoler børn og bedsteforældre til 4 synkrone workshops i Ulstrup, Hadsten, Hammel og Hinnerup. Over 100 børn og ældre fra hele kommunen fik sat nyt liv i gamle klude, da de kastede sig over dagens udfordring: Ugly Dolls. 

      Vi havde på forhånd samlet rå mængder af stof, knapper, garn, lynlåse, kantebånd osv. til projektet. Lidt lækkerier som zebrastribet velour, neonfarvet jersey i grafiske mønstre, pon-ponbånd, og masser af pudefyld (i form af kæmpepuder fra Stof og Stil, som viste sig at være den billigste løsning), blev købt ind. Og de voksne deltagere kom med deres egne symaskiner. 

      I Hinnerup Startede vi workshoppen med en god gang inspiration gennem et powerpointshow med Ugly Dolls og kunstdukker i alle afskygninger. Og så gik det ellers løs med at tegne skitser, vælge stof, klippe ud og dekorere med knapper, lynlåse, garn og broderi. Det var en fantastisk dag. Der blev snakket og grinet på tværs af generationer, og enkelte steder gav travlhed og arbejdsiver røde kinder hos både børn, ældre og billedskolelærere. 

      I øjeblikket turnerer dukkerne rundt på Favrskovbibliotekerne, og som et minde om dagen, og for at dokumentere projektet, har vi fået fremstillet flotte postkort, som står som en gratis gave til borgerne på alle kommunens biblioteker. 

      Her kan du se nogle af de skønne dukker, som blev syet på workshoppen her i Hinnerup, hvor jeg sammen med min gode billedskolekollega, Annitta Krogsgaard var vært for 18 gæve damer med symaskiner og 20 kreative og fantasifulde børn. 

      Projektet er gennemført med støtte fra Favrskov Kommune.    







      Ugler i akvarel

      $
      0
      0
      Jeg kan slet ikke stå for børnetegninger! Det liv og den nerve, der er i sådan en flok 4-årriges streger gør mig helt blød om hjertet. I disse uger er jeg så heldig at lave kunstprojekt i en lille børnehave i Århus, og i fredags lavede mellemgruppebørnene de her vidunderlige ugler.

      Børnene kom på besøg i det lille "atelier" i små grupper, og jeg startede med at vise dem min søns udstoppede ugle og fortælle dem lidt om ugler. Vi læste også Halfdan Rasmussens uglerim og sang den lille sang. Vi snakkede meget om hvordan man kan se, at en ugle er en ugle. Om formen på kroppen, de store, runde øjne, "ørerne", som kun er til pynt, de skarpe kløer osv. Og så viste jeg børnene hvordan man kan tegne en ugle. Stor vægt på, at man kan tegne en ugle på mange forskellige måder, og at jeg tegner på min måde mens de hver især tegner på deres egen måde.

      Nu tegnede børnene hver en ugle på akvarelpapir i A3-format. De tegnede med sorte sprittuscher. På forhånd havde jeg spændt akvarelpapiret fast på bordet med malertape. Så ligger papiret godt, mens barnet arbejder, og når man forsigtigt piller tapen af igen, er der en fin, hvid ramme om motivet. Næste skridt var at tegne mønster, fjer osv. på uglen med fede oliepastelkridt. Vi brugte Myngyo fra AV Form. Børnene tegnede også stjerner i baggrunden bag uglerne med kridt. Til sidst farvede de billederne med flydende akvarel i de farver, som jeg på forhånd havde blandet. Farver, der ligger mellem blåt og gult i farvecirklen. Så kan børnene nemlig blande og eksperimentere med farverne uden at det hele ender med at blive brunt. Og hvor var de dog stolte, de små kunstnerspirer :-) Se nogle af de skønne ugler her:









      Read my face

      $
      0
      0
      Disse portrætter skal have lov til at tale for sig selv. De er udført af eleverne på mit ældste-hold i Hinnerup Billedskole. Materialerne er print af bearbejdede fotos + sort tusch. 




        









      Mønstret ugle i tusch og akvarel

      $
      0
      0

      Ugler fascinerer de fleste børn - mig selv inklusive :-) Da jeg var barn og vi boede ved Ulriksholm Slot på Fyn, lå jeg ofte og lyttede til uglerne i parkens høje træer inden jeg skulle sove. Det var en frydefuld blanding af mystik og eventyr. Det var lyden af sommernat og måneskin.   
      Der er masser af historier at fortælle om ugler. Er de uhyggelige, søde eller kloge? I den græske mytologi var uglen gudinden Athenes attribut. Athene var gudinde for visdom. Og så kan man jo altid synge Halfdan Rasmussens lille vers, inden man går i gang med at tegne ugler: 

      Underlige ugle, vågner midt om natten 
      Kigger efter månen, som er blevet væk
      Pudser sine briller, stirrer vredt på katten
      Skriver sjove digte med usynligt blæk

      Sådan kan du gøre: 
      • Tegn en enkel uglekrop på et stykke hvid kardus i str. A4. En ugle er så taknemmelig at tegne. Kroppen ligner jo næsten et U med en stor bolle som hoved.   
      • Fyld uglen med mønstre, striber og prikker. Brug sort sprittusch  
      • Farv nu uglen med flydende akvarel i flotte farver. Hvis du arbejder med børn, er det en god idé at blande farverne op på forhånd og stille dem frem i syltetøjsglas 
      • Når uglen er tør, klippes den ud og limes på et stykke sort karduspapir 
      • Tegn ben og fødder med en Poscatusch


      Farveinspiration

      $
      0
      0
      Jeg er lige kommet hjem fra en 5 dages inspirationstur til Berlin. En gang om året trevler jeg sammen med min gode veninde byen tynd for gallerier, udstillinger og street art. Og jeg er altid fuld at nye idéer når jeg kommer hjem. Både til kunstprojekter med børn og til mine egne værker.

      Hamburger Bahnhof, det store, flotte museum for samtidskunst, er et must på listen over ting vi skal se, når vi er i Berlin. Denne gang så vi bl.a. totalinstallationen "Moby Dick" af kunstneren Michael Beutler. Og se lige her nogle farver! Billederne er close ups af detaljer i installationen, og materialerne er papir, plastik, gips og galvaniseret trådnet.







      Hamburger Bahnhof, Berlin: En nyere tilbygning som forbinder museets fløje.


      Og en stabel caféstole i Schönhauser Allée lokkede også med smukke farver...


      ... Inden det blev til til en kunstpause ved et smukt grønt bord :-)

      Viewing all 69 articles
      Browse latest View live